
2006 Clarifications: 
2/24/06 Clarifications: 
Page 8-10, Item 8.8.1 GENERAL RULES 
 Question: What is the definition of a “non-married spouse” in the 

Concourse Section? 
 Answer: “non-married spouse” means companion. Yes (15) No (0) 
 
Page 2-21, Group ll 2.7.3.12 Par 1 
 Question: If you put an LS6 Cam in a 99 LS1 C5, what class does it run? 
 Answer: IIIH   Yes (12) No (3) 
 
Page 2-21, Group ll 2.7.3.12 Par 1 
 Question: If an LS2 engine is put in a C5 or C5 Z06, what class does it 

run? 
 Answer: IIIH Yes (12) No (3) 
 
Page 2-25 Group lll Modified 2.7.4.5 Par 1 
 Question: Does “any” mean I can modify suspension components to get 

any Example: Slot holes in center of rear toe link (on C4) to raise or  
 Lower to correct bump steer.  
 Answer: NO Yes (0)  No (15) 
 
Page 2-25 Group III Modified 2.7.4.2 Par 1 
 Question: On a C4 you cannot space the rear camber (strut rod) bracket, 

can you put on an aftermarket bracket and or modify a stock  
 bracket to lower the strut rod? 
 Answer: NO Yes (0) No (15) 
 
Page 2-33 2.8.9.A.2 Helmets 
 Question: Are Snell foundation helmets certified, “Snell K approved” a 

legal helmet? 
 Answer: NO Yes (0) No (15) 

 
 5/5/06 Clarifications: 

Page 2-33 2.7.3.14 
 Question: Can I run a non Z06 transmission in a regular C5 coupe in 2J? 
 Answer: Yes (13) No (1) 
 
Page 2.7.3.9 Group II Brakes, 2.7.4.9 Group III Modified Brakes 
 Question: Can the Power Brake Vacuum System be replaced by a 

HydraTech High Performance Hydraulic Brake Assist Retrofit System 
 be installed on a Group IIB car?  

  Answer: Yes (0) No (14) 
  If No, can the system be installed on a Group III Modified car? 
  Answer: Yes (10) No (4) 
  If No, can the system be installed on a Group III Race Prepared Car?  



  Answer: Yes (10) No (4)  
 
 11/11/06 Clarifications: 
 Page 2-6 2.4.2.2 Speed Events  
  Question: When a low speed autocross is held on a police training facility 
track or a road track where the course is defined by cone gates,  
  offsets, slaloms, etc. to control the speed to less than 80 MPH and not just 
the track, is a wrecker and ambulance needed? 

Answer: To answer this question, they came up with a definition of a road 
track because the book requires an ambulance and wrecker at road tracks, 
high speed events and drag events. The definition they came up with, a 
road track is a permanent course designed and built for the purpose of 
automotive racing competition. So the answer to this question is No, you 
do not need an ambulance because as soon as you cone the course to lower 
the speed it is no longer a permanent course. Yes (0) No (14) 

 
 Page 6-2 6.2.3 Type III Chance Rallye 

Question: Does the following constitute chance rallyes within the 
definition of the current NCCC Rulebook, section 6.2.3 and constitute 
valid events in terms of awarding NCCC competition points? Further it 
explained how these events were ran within the region, it was seven 
chance rallyes that basically had a start point, they went out 35 miles and 
back 35 miles which met the mileage requirement for seven rallyes and at 
the end they drew cards, threw dice, whatever.  
Answer: The competition committee was, although we did not think that 
was a very good Rallye, half of the committee agreed that it met the 
qualifications, had on abstention, Mike broke the tie and said it met the 
requirements of the rulebook. Yes (8) No (7) 

  
  


