2009 Clarifications:

2/2709 Clarifications:

There were four clarifications submitted:
1. ER - Page 2-17, Sec. 2.7.1.2.1 & 2.7.1.2.3 Safety Requirements & Safety ltems:
Question: Current verbiage says Fire Extinguisher-minimum rating of
5BC. | propose it be re-worded to Fire Extinguisher-minimum rating of 5BC with a metal
pressure gauge to insure a properly inspected and charged unit. | think we should require
units with gauges. Extinguishers do expire and without gauges we have no idea of their
condition. And at the same time, let’s outlaw the inferior plastic Wal-Mart type units, and
plastic mounting straps.
Answer: The Competition Committee decided this falls under a safety issue and
therefore becomes effective immediately. Page 2-17, Sec. 2.7.1.2.1 & .2 the words “using
a gauge showing full charge.” will be added. Section 2.7.1.2.3 will have a new sentence
added, “Mounting bracket and strap must be metal.” Vote: Agreed 13, No 0

2. Ml — Page 2-31, Sec. 2.7.1.14.2 Tires:

Question: In drags, is the M&H Race Master DOT certified wrinkle wall tire, Hoosier
Quick Time PRO DOT, and Mickey Thompson ET 2 ply wrinkle wall legal in group 1? All
these come in sizes like 26x10x15 & 26x9.5x16? In Group 1 A-D you would have to run
on all 4 corners.

Answer: the Competition Committee decided this falls under a safety issue and therefore
becomes effective immediately. All tires listed above in this question are considered a
safety issue when used on the front of a vehicle and therefore denied. Vote: Agree 13,
No 0

3. Ml — Page 2-13, Sec. 2.7.1.3.14 Frame:

Question: Is the corvette GTP legal in RPAF with the engine behind the front seats in the
middle of the car?

Answer: No itis not legal. Vote: Agree, it is legal 4, No, it is not legal 9

4. MW — Page 2-31, Sec. 2.7.1.13, Wheels:

Question: Note 1. Space saver Spare Wheels cannot be used. Why? | can understand
why the space saver tire cannot be used but why can’t the wheel with a high speed rated
tire of sufficient capacity be used?

Answer: The space saver wheel is designed for emergency use only and not intended
for high speed road use. Based on the current rulebook, the space saver spare wheels
cannot be used on the vehicle for competition events. Vote: Agree, cannot be used 13,
No, can be used 0

5/1/09 Clarifications:
There were two clarifications submitted (& one added):
1. SW - Page 2-25, Sec. 2.7.1.8.14:
Question: Can a larger capacity oil tank be installed on a 2006 Z06 to improve reliability.
For 2009 GM did this to combat oiling issues.
Answer: No. The current rulebook does not allow in Group 1 & 1S.Vote: No 13, Yes 1

2. FL — Chapter 11 Caravan, Parades —

Question: Since the current rulebook does not have a safety guideline for preparation for
a NCCC club to participate in a parade, can interim safety requirements and tech
inspection be implemented as proposed within the clarification?



Answer: Clarification was withdrawn as a result of discussion this subject would be
covered under rulebook change. Since this subject was brought forward verbally at the
meeting from the WR as a current issue needing clarification, the Competition Committee
felt it best to include it into the clarification discussions.

3. WR — There is a current tie situation within the region for a low speed event.
Question: Since the rulebook is silent on language on how to do tie-breakers, how
should it be properly done?

Answer: The practice which has been used successfully in the past should continue by
using the next fastest run time of those tied to break the tie. The Competition Committee
will address proposed language to address this issue for the next rulebook. Vote: Yes 10,
No 2, Abstain 2.

9/1109 Clarification:

There was one Clarification Request Submitted:
1. SE - Page 2-24, Sec. 2.7.1.8(2):
Question: In the interest of parity w/in class would like to see discussion and future
consideration of change to rules to allow the swap of injection from '85-89 Corvettes to be
put in a '84 Corvette. If changes are done using all factory original wiring, ECM, air box, &
etc. Nothing that is not available as a factory repro, or original from salvage or wrecked
vehicles. These changes could allow '84 Corvettes to compete on a level playing field
with other cars in the same class.
Answer: Not a clarification. Needs a Rulebook Change Request and April 2009 was the
cut-off for submission for the 2010 year. Note, 2011 Change Requests are being
accepted through April 2010. Note, this perfectly legal in Group-2 presently.

11/13/09 Clarification:
There was one Clarification Request Submitted:

1. MI - Page 2-28, Sec. 2.7.1.8#70: which states “1982 & Older — Any stock or aftermarket
air cleaner housing that uses stock size air filter element for class. Air cleaner, air filter,
and any stock intake ducts MUST be in place at all times.”

Question: Can | use a lid that has a filter in it? I.E. Summit, K&N, example

Answer: Yes 9, No 4, Yes, you can use this type lid per the current rulebook. It was
further noted if anyone wishes this rule to be modified, a Rulebook Change Proposal form
should be submitted to the Competition Committee for review and recommended change
for the 2011 Rulebook.




