
2010 Clarifications: 
2/26/10 Clarification(s): 

Pages 5-1, Sections 5.2.2 & 5.2.3, and Page 5-4, Section 5.7.2.  
Question: Is it legal to use a GPS system during/in a Rallye, as last year 
some entrants had and used a GPS system which gave an advantage over 
those that did not? 
Answer: The sections cited, does not preclude GPS systems. The only 
restriction on using a GPS system is with TSD (Time-Speed-Distance) 
Rallies.  

 
Page 2-31, Sec. 2.7.1.13 (Wheels), Item 1 vs. Note 2 (wheel and tire 

chart) 
Question: Item 1, listed at Req’d for both Groups 1S & 1, states: “1982-
OLDER – Any type 15” wheel, all 4 same size, 8.5” width maximum.” 
Note 2 states, “Refer to the current ALLOWABLE wheel and tire size 
chart….” This chart lists stock wheel sizes which for many years prior to 
’82 that are much narrower than the stated 8.5” max. limit. Up to now, 
8.5” wide have been legal in groups 1S & 1 on cars ’82 and older. Are 
8.5”x15” wheels still legal on 1963 in group 1S or does the new chart now 
add new restrictions? 
Answer: Yes, you can still run 8.5”x15” wheels on a 1963 group 1S as in 
the past. There is no intent to add any new restriction with the wheel and 
tire chart.  
NOTE: It was identified in the Sat. Govs mtg. that the chart on the NCCC 
Website will be renamed to the “Stock Corvette Wheel & Tire Chart”. The 
note on page 2-31 will be changed to eliminate the word “allowable” and 
insert the “Stock Corvette Wheel & Tire Chart” to avoid any future 
confusion.  

 
Page 2-31 Section 2.7.1.14 (Tires), Item 1 vs. Note 3 (wheel and tire 

chart)  
Question: Item 1, listed as Req’d for Group 1S states: “1982-OLDER – 
All tires must be same size and construction, minimum profile is Series 
60.” Note 3 states in part, “Refer to the current ALLOWABLE wheel and 
tire size chart….” Up to now, ANY width tire, 60 series or greater, that 
could be fitted on the allowable max 8.5” wide wheel have been legal in 
group 1S on cars ’82 and older. Is a 222/60x15” street tire still legal on a 
1963 in group 1S or does the new chart now add new restrictions?  
Answer: Yes, you can still run 222/60x15” street tires on 1963 in group 1S 
as in the past. There is no intent to add any new restrictions with the wheel 
and tire chart.  
NOTE: It was identified in the Sat. Govs mtg. that the chart on the NCCC 
Website will be renamed to the “Stock Corvette Wheel & Tire Chart”. The 
note on page 2-31 will be changed to eliminate the word “allowable” and 
insert the “Stock Corvette Wheel & Tire Chart” to avoid any future 
confusion.  



 
7/24/10 Clarification(s): 

   Page 2-24, Sec. 2.7.1.8, Note 28 
Question: Does Note 28 permit usage of performance cylinder heads, such 
as the Dart Little Chief heads having a semi-hemi splayed valve layout in 
Class B, Group 3 Modified? For a complete picture and description, please 
see: http://www.dartheads.com/products/cylinder-heads/small-block-
chevy-heads/little-chief-heads.html 

  Answer: The Competition Committee believes the current matrix allows 
the use of these heads.  
 
 9/10/10 Clarification(s): 
  None presented. 
 
 11/12/10 Clarification(s): 
  None presented. 
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