
2012 Rulebook Clarifications 

2/24/2012 Meeting 
 
a).  Clarification Number: 2012_1 

o Rulebook Page: 3-7 
o Rulebook Section: 3.6.1.1 
o Clarification Requested: Under Speed Event Page 2-10 (2.6.1.1), Group 1S and 

Group 1 Men and Ladies, Class M shows 2010 and newer Grand Sport with 376 cid 
(6.2 liter) LS3. Under Drag Races it does not show a Grand Sport in M. So is a 
Grand Sport in K Group or M Group for Drags? 

o Competition Committee Clarification: 2010 and newer Grand Sport with 376 cid 
(6.2 liter) LS3 is in “K” for Drags. 

 
b).  Clarification Number: 2012_2 

o Rulebook Page: 2-24 
o Rulebook Section: 2.7.1.7 
o Clarification Requested: This question concerns the Air Dam on the C6 ZR1. It 

seems that the design of the splitter leads to it being very easily damaged and the 
cost to replace is in the neighborhood of $2000. The question is can the C6 ZR1 Air 
Dam be replaced by a C6 ZO6 Air Dam without being placed in Group II?  There is 
also another option from Mid America Motorworks, supposed to work the same as 
the existing but cheaper. 

o Competition Committee Clarification: Clarification is divided into two parts 
according to what was requested. 
1). Replacement of the stock C6 ZR1 Air Dam with a C6 ZO6 Air Dam is considered 
a custom body panel per Section 2.7.1.7 item 8, and is allowed only in  Group 2 and 
higher. 
2). Replacement of the stock C6 ZR1 Air Dam with an aftermarket reproduction part 
of like construction is allowed in Group 1/1S. 

 
c). Clarification Number: 2012_3 

o Rulebook Page: 2-22 
o Rulebook Section: 2.7.1.5 
o Clarification Requested:  

o Question 1: Member questioned putting Carbon Fiber rotors in Group 3 – 
specifically ZR1 brakes on a Group 3 C4?  

o Question 2:  Are two piece rotors legal for Group 1, Group 2, and/or Group 3?  
o Competition Committee Clarification: Clarification is divided into two parts 

according to what was requested. 
1). Carbon Fiber Rotors are considered exotic materials per Section 2.7.1.5 item 
#19, and are allowed in RP and higher. They are not allowed in Group 3. 
2). Section 2.7.1.5 item #1 requires Stock Brake System for Class (Group 1 and 1S), 
and Section 2.7.1.5 item #2 requires Stock Brake System for Year Group (Group 2), 
Therefore, two piece rotors (except as original equipment or stock) are only allowed 
in Group 3 and above. 
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d). Clarification Number: 2012_4 

o Rulebook Page: 2-20, 2-21 
o Rulebook Section: 2.7.1.4, items 5 and 12 
o Clarification Requested: Question deals with a Vette Brakes package heim-link kit he 

previously put on the Corvette that he says was legal when he last raced his 1991 
MN6 in 3E but now the rule book says it is not legal/allowed for group 3. 2.7.1.4 Para 
5 Adjustable strut rods, trailing arms (Y for group 3), 2.7.1.4 Para 12 Aftermarket 5-
link suspension bolted on without frame modification (grp 3 No) 

o Competition Committee Clarification: Clarification is divided into two parts 
according to what was requested. 
1). Per Section 2.7.1.4  item #5, adjustable strut rods or “dog bones” can be replaced 
with heim joints in Group 2 and higher,  
2). Per Section 2.7.1.4  item #12, aftermarket 5-link suspension is only allowed in RP 
and higher.  

 
e). Clarification Number: 2012_5 

o Rulebook Page: 2-20 
o Rulebook Section: 2.7.1.4, item 28 
o Clarification Requested: Penske “7500 Series Racing Shocks”. Can be adjusted by 

adding nitrous air valve at top of shock. Custom built to order. Rulebook defines 
stock type as “Commercially manufactured (aftermarket), direct replacement with 
little or no performance advantage over “stock.”  (they do have an advantage over 
stock). Spec sheet and pictures attached. Are these shocks legal for Group I or IS 
classes? 

o Competition Committee Clarification: As these shocks are not “stock type” shocks 
as required per Section 2.7.1.4, item #28, and offer a performance advantage over 
stock, these shocks are not allowed in Group 1 or 1S. 

 
5/4/2012 Meeting 
 

f).  Clarification Number: 2012_6 
o Rulebook Page: 2-17 
o Rulebook Section: 2.7.1.1.1 
o Clarification Requested: Can a 2006-2008 Z06 upgrade to the 2009 and up remote 

oil reservoir for the dry sump system? 
o Competition Committee Clarification: The Competition Committee views this GM 

production change as a reliability improvement item, and therefore, YES, a 2006-
2008 Z06 can update the original 8 quart dry sump oil tank with the 10.5 quart tank 
that was installed starting in model year 2009.  
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g).  Clarification Number: 2012_7 

o Rulebook Page: 2-17 
o Rulebook Section: 2.7.1.1.1 
o Clarification Requested: Can a 2006-2011 Z06 upgrade to the 2012 and up carbon 

fiber hood option? These cars all compete together in IM or IMS. 
o Competition Committee Clarification: Per Section 2.7.1.1 item 1, 

Updating/backdating (substitution) of individual parts, components, or entire systems 
WITHIN Year Group (C1, C2/C3, C4, C5, C6.) is not allowed in Groups 1S and 1. 
Therefore, NO, a 2006-2011 Z06 can not upgrade to the 2012 and up carbon fiber 
hood option. 

 
h). Clarification Number: 2012_8 

o Rulebook Page: 2-17 
o Rulebook Section: 2.7.1.1.1 
o Clarification Requested: Can a 2006-2010 Z06 upgrade to the 2011 and up 

exhaust system with the X pipe instead of its original H pipe system? There was no 
change in the horsepower rating of the engines. 

o Competition Committee Clarification: Per Section 2.7.1.1 item 1, 
Updating/backdating (substitution) of individual parts, components, or entire systems 
WITHIN Year Group (C1, C2/C3, C4, C5, C6.) is not allowed in Groups 1S and 1. 
Therefore, NO, a 2006-2010 Z06 can not upgrade to the 2011 and up exhaust 
system with the X pipe instead of it’s original H pipe system. 

 
i). Clarification Number: 2012_9 

o Rulebook Page: 7-11 
o Rulebook Section: 7.9, item 2 
o Clarification Requested: 1). Please clarify whether or not the attachments for a bra 

count for points in classification. Example: The Speed Lingerie brand of bra requires 
a bracket to be installed in the front part of the wheel well.  Other brands may require 
attaching Velcro strips to various parts of the body or headlights for attachment. 2). 
Please clarify if the use of an after-market front license plate bracket for the C6 
counts for points in classification.  There are several types of after-market C6 license 
plate brackets, some require drilling new holes and some do not. 

o Competition Committee Clarification: Clarification is divided into two parts 
according to what was requested. 
1). For bra mounting hardware, YES, the additional hardware should be counted in 
the classification sheet, and 1 point should be given for a complete set of mounting 
hardware. Applicable rulebook section is Section 7.9, item 2D (Additional/removal or 
moving of trim and or emblems). 
2). For aftermarket front license plate brackets, YES, the bracket and mount should 
be counted in the classification sheet, and 1 point should be given for the complete 
bracket and mount. Applicable rulebook section is Section 7.9, item 2D 
(Additional/removal or moving of trim and or emblems). 
Note: This applies to all year groups, not just C6.  
 

9/7/2012 Meeting 
 

 No clarifications submitted to the committee for review. 
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11/9/2012 Meeting 
 

j). Clarification Number: 2012_10 
o Rulebook Page: 7-9 
o Rulebook Section: 7.8., Item 1 
o Clarification Requested:  

o Question 1.  If an individual owns a car lot and brings a corvette from their lot 
with dealer plates, does this meet the criteria outlined in Section 7.8.1 Page 7-9? 

o Question 2.  If an individual owns a franchised dealership and brings a corvette 
with dealer plates, does this meet the criteria outlined in Section 7.8.1 Page 7-9? 

o Competition Committee Clarification: NO, these two ownership scenarios do not 
meet the criteria for ownership as outlined in Section 7.8., Item 1 on Page 7-9. 
Ownership means having a title or registration card in the owner’s name. 

 


